Alt om iPhone 5s – oppdatert 2021

Iphone 5s ble en stor suksess for Apple, vi får mange henvendelser om iPhone 5s selv om det er mange år siden den ble lansert. Derfor samler vi alle spørsmålene om iPhone 5s her.

Iphone 5s ble en stor suksess for apple, vi får mange henvendelser om iPhone 5s selv om det er mange år siden den ble lansert. Derfor samler vi alle spørsmålene om iphone 5s her. Når iPhone 5s ble lansert revolusjonerte den som kun apple klarer, fingerscan fantes allerede men det var med iPhone 5s det virkelig ble etablert som en viktig funksjon som fulgte i mange modeller i flere år i ettertid.

Hvor mye koster iPhone 5s

Iphone 5s koster 2298 for 16 gb, det er den eneste modellen som fortsatt selges.

Når iphone 5s ble lansert på markedet i Norge kostet den 5790kr for 16gb, 6690 kr for 32gb og 7590 for 64 gb.

Hvordan formatere iPhone 5s – Hvordan slette iPhone 5s

For å formatere iphone 5s, altså slette alt innhold og sette den tilbake til fabrikkstand følg denne prosedyren.

 1. Trykk inn hjemknappen til du er på hjemskjerm
 2. Når du har gjort det, trykk deg inn på innstillinger
 3. Velg generelle, general hvis du har på engelsk.
 4. Trykk på resett
 5. Velg slett alt innhold og instillinger

Hvilket simkort til iPhone 5s

iPhone 5s bruker Nano Simkort

Når du kjøper en iPhone 5s følger det med en pin som skal stikkes inn der det er et lite hull i siden på telefonen. Når du stikker pinnen inn der vil simkort holderen poppe ut. Har du ikke sim kort pinnen kan du prøve med en tynn binders på egen risiko.

Hva er forskjellen på iPhone 5 og Iphone 5s

Den største nyheten og oppgraderingen kom med var fingeravtrykkleser. Den har vi i senere tid funnet ut av at skulle bli en av de viktigste oppgraderingene iPhone kom med. Bortsett fra det var iPhone 5 og iPhone 5s meget like, iPhone 5s hadde også en forbedret og ny prosessor.

Når kom iPhone 5s

Den 25 Oktober 2013 ble iPhone 5s lansert i Norge.

Hvordan gjenopprette iPhone 5s

Hvis du har itunes må du bruke pc eller mac for å gjenopprette din iPhone 5s til fabrikkinnstillinger.

 1. Koble usb kabelen til pc/mac og til iPhone 5s, godkjenn telefonen hvis itunes ber om det.
 2. Velg din Iphone 5s i itunes, og klikk på gjenopprett/ restore
 3. bekreft gjenoppretting
 4. Obs, hvis du ikke har backup i itunes mister du alt som var på telefonen.

Hva er forskjellen på iPhone 5s og iPhone 5c

Når iPhone 5s kom så sluttet apple å produsere iPhone 5 og erstattet den med iPhone 5c. På mange måter var iPhone 5c kun utseendemessig annerledes fra iPhone 5, så det er stort sett de samme forskjellene mellom iPhone 5 som det er med iPhone 5s. De største forskjellene er at kun iPhone 5s har fingerscan sensor og oppdatert prosessor.

Hvor lang, tykk og bred er iPhone 5s

Iphone 5s er 12,38 cm lang, 5,86 cm bred og 0,76 cm tykk. Iphone 5s veier 112 gram.

Hvordan sikkerhetskopiere iPhone 5s

For å starte sikkerhetskopiering av iPhone 5s må du være koblet til wifi.

 1. Trykk in hjemknappen så du kommer til hjemskjermen, trykk så inn til innstillinger.
 2. Velg Apple id, Icloud, itunes og App store (helt øverst)
 3. Trykk på iCloud
 4. Huk av for hva du ønsker sikkerhetskopiert
 5. Deretter trykk på iCloud-sikkerhetskopi å huk av for at din iPhone 5s skal sikkerhetskopiere.

Hva koster ny skjerm til iPhone 5s

Velger du å bytte skjerm selv på din iPhone 5s koster det deg ikke mye penger, spesielt med tanke på verdien den har med en fungerende skjerm kontra en ikke fungerende skjerm. Skjerm kan du kjøpe som er refurbished (det vil si at det er med originale apple deler utenom frontglasset) for 699kr. De fleste klarer veldig enkelt å bytte den selv.

iPhone 5s lader ikke

Det første trikset er å prøve med en annen lader, fungerer ikke det heller kan det være lurt å prøve laderen på en annen iPhone for å forsikre seg om at det er strøm i laderen og at laderen faktisk fungerer.

Hvis det heller ikke hjelper kan du først ta en visuell sjekk av ladeporten på din iPhone 5s, bruk gjerne en lommelykt så du ser godt inn der. Ser du noe som åpenbart ikke skal være der må det fjernes. Uansett om du ikke ser det med engang er det godt mulig at det er mye støv og annet som ikke skal være der som gjør at du ikke får ladet.

Skru av telefonen og prøv å rens med en tannpirker av tre, det er veldig viktig at du gjør det forsiktig, og ikke bruk noe som er av metall til å gjøre det. Hjelper ikke det heller så er det mest sannsynlig flex kabelen som må byttes, med ny flexkabel følger det også med ny ladeport. Det er en jobb som er enkel å gjøre selv.

iPhone 5s starter ikke

Hvis din iPhone 5s ikke starter som den skal lenger er det lurt å starte feilsøkingen i riktig rekkefølge. Det første du burde prøve er å holde inn hjemknappen og av/på knappen samtidig i ca 15 sekunder, da skal den tvinges til å starte på nytt uten at data går tapt.

Er du usikker på om det er strøm på telefonen? Prøv stegene i avsnittet over om iPhone 5s lader ikke også, deretter koble den til med en fungerende lader i noen timer. Hvis det ikke hjelper kan du utelukke noen muligheter for hvorfor den ikke starter.

Hvis dette ikke hjelper kan du følge steget om å sette den tilbake til fabrikkinnstilling, koble den i så fall til med kabelen og hold inne hjemknappen samtidig. Det er viktig at pc/mac den kobles til har iTunes som er skrudd på mens det gjøres. Vær oppmerksom på at all data vil gå tapt hvis den tilbakestilles til fabrikkinnstilling.

God byggekvalitet i iPhone 5s

iPhone 5s er ikke den mest revolusjonerende telefonen Apple har laget, men den ble veldig populær og det er overraskende mange som fortsatt bruker den. Grunnene til at den fortsatt brukes er nok mange, det er jo egentlig ikke nødvendig å bytte ut en fungerende telefon. Mange velger nok veldig bevisst også av miljøhensyn å ikke bytte den ut før det er helt nødvendig. Begynner du først å fikse litt på telefonen din selv oppdager du fort at det ikke er så veldig vanskelig som man kanskje skulle trodd, så gir det også mestringsfølelse.

iPhone 5s ble bygget i solid aluminiums ramme som har tålt tidens tann godt. Ønsker du å holde din iPhone 5s i god stand i flere år fremover er det ganske så enkelt å bytte ut det som oftest går i stykker. Det er som oftest knappene, batteri, skjerm eller ladeport.

Oppdatering iPhone 5s – Siste oppdatering iOS 12

Den siste oppdateringen som kom ut til iPhone 5s var i Juli 2020 og den var for iOS 12. Det er selvfølgelig synd at de slutter å oppdatere iPhone 5s, men den vil fortsatt fungere i lang tid fremover. Hvor lenge er veldig vanskelig å si, på den andre siden kan ikke Apple fortsette å oppdatere eldre iPhoner i all evighet. Dette er ikke spesielt for iPhone 5s og er helt vanlig både for andre telefoner fra apple, men også med telefoner fra andre produsenter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *