Alt om iPhone 6

Apple sin iPhone 6 var uten tvil en meget stor suksess, det var også en mye nettere telefon enn de forrige modellene. iPhone 6 lyktes også godt med å få telefonen til å se enda slakere ut enn det den egentlig var. I forhold til iPhone 5s som var siste modellen før iPhone 6 ble den oppgradert både utseendemessig hvor den fikk mer avrundede hjørner. Kameraet og skjermen ble vesentlig oppgradert.

Når kom iPhone 6

iPhone 6 ble lansert den 9 september 2014. Den kom ut i butikk i Norge 29. september 2014, i USA var den klar for salg allerede 19. september 2014.

Hvor mye koster iPhone 6

Når iPhone 6 kom til Norge kostet den 5790 kr for 16 GB, 6690 for 64 GB og 7590 for 128GB.

Det selges ikke per dags dato nye iPhone 6 i Norge, men det er mulig å kjøpe refurbished (at de er overhalt med originale deler) eller brukte iPhone 6 fra rundt 1000-1500 opp til ca 3000 kr

Hva er forskjellen på iPhone 6 og iPhone 6s

Forskjellene mellom iPhone 6 og iPhone 6s var større enn de ser ut som ved første øyekast. iPhone 6s introduserte 3D Touch, det gjorde at et trykk på telefonen kan erstatte det som tidligere måtte være flere trykk. 3D touch funksjonen er at hvis du trykker litt hardere kommer du til en annen meny enn du gjør ved et lett trykk. iPhone 6s hadde også bedre kamera, live bilder, raskere og bedre prosessor, mer RAM lagring. Mange husker nok også bend gate, det var at iPhone 6 pluss bøyde seg når du hadde den i lomma. Med iPhone 6s kom det en sterkere aluminium ramme som visstnok skulle forhindre dette problemet.

Hvor mye koster ny skjerm til iPhone 6

Hvis du absolutt ønsker en original skjerm til iPhone 6 så koster de fortsatt en del, rundt 1000 kr. Det som derimot er ett veldig godt alternativ er en uoriginal skjerm (kopi skjerm). Disse kopi skjermene er gode og billige alternativer, som regel er touchen ofte litt mindre responsiv. Fargene kan ofte være litt annerledes også, spesielt hvis du ser skjermen i en annen vinkel enn den du vanligvis ser den i. En uorginal skjerm får du til 269kr så dette er et veldig godt kompromiss for å fortsatt ha en fult funksjonell iPhone 6.

Hvor lang, bred og tykk er en en iPhone 6

iPhone 6 er 13,83 cm lang, 6,71 cm bred og 0,71 cm tykk. Iphone 6 veier 143 gram og skjermen er 4,7 tommer

Hvordan nullstille iPhone 6

 1. Trykk inn hjemknappen til du er på startskjermen, trykk deg deretter inn til innstillinger.
 2. Inne på innstillinger trykk på generelt
 3. Velg enten nullstill alle innstillinger eller slett alt innhold og alle innstillinger.

Hvordan aktivere mms på iPhone 6

Sjekk at mobildata og roaming er aktivert, MMS kan ikke sendes via wifi. Ellers må du sjekke operatørinnstillingene fra din telefon leverandør.

Hvilket sim kort bruker iPhone 6 – og hvordan sette inn sim kort

iPhone 6 bruker Nano-SIM-kort. Når du kjøper ny iPhone følger det med en pin som passer inn i et lite hull på siden av telefonen hvor sim-kort skuffen er. Har du ikke den pinnen som følger med kan du bruke en liten binder for å få ut sim-kort skuffen. Er sim kort-skuffen ødelagt eller mistet er det mange som selger uorginale sim-kort skuffer på nett for en rimelig pris.

Hvor mange megapiksler har iPhone 6

Hovedkameraet til iPhone 6 har 8 megapiksel kamera, med mulighet for å filme video i 1080p. Faktisk var det på iPhone 6 første gang Apple oppdaterte kameraet siden iPhone 4 kom ut. Frontkameraet til iPhone 6 er 5 megapiksler i motsetning til de foregående modellene som hadde 1,2 megapiksler frontkamera.

Hvordan åpne iPhone 6

Det er veldig viktig at telefonen er skrudd av før du begynner. Nederst på iPhone 6, der hvor laderen plugges inn er det to skruer som må skrus ut for å åpne telefonen. De skrus ut med en spesialskrutrekker, når de er skrudd ut er du klar for å ta av skjermen. For å få løs skjermen må du bruke en liten sugekopp, plasser den rett over hjemknappen. Når du merker at skjermen begynner å løsne litt må du bruke et lite plastikk verktøy for å “dytte” skjermen ut. Start med å løsne telefon fra nederst (ved ladeporten). Bøy deretter forsiktig skjermen oppover til du ser kablene den er festet med til telefonen. Løsne de kablene med plastikk verktøyet. Verktøysettett du trenger kan du kjøpe her.

Hvordan sikkerhetskopiere iPhone 6

Når du skal sikkerhetskopiere iPhone 6 er det to gode måter å gjøre det på. Enten med iCloud eller vi iTunes.

Sikkerhetskopiere iPhone 6 med iCloud –

 1. Trykk inn hjemknappen til du er på hjemskjermen, trykk deg deretter inn til innstillinger.
 2. Klikk deg inn der navnet ditt står (apple-ID, iCloud, iTunes og Appstore)
 3. Klikk deg inn på iCloud sikkerhetskopi, huk av for det du ønsker sikkerhetskopiert i iCloud

Sikkerhetskopiere iPhone 6 med iTunes

 1. Start iTunes på mac eller pc
 2. Koble til med usb kabel, hvis du blir bedt om å godkjenne din iPhone 6 må du gjøre det.
 3. Velg din iPhone øverst til venstre i iTunes.
 4. Trykk deretter på sikkerhetskopier nå.

Hvordan ta opp samtale på iPhone 6

Som standard er det en egen mappe som heter verktøy, i den mappen ligger taleopptak. Hvis du ikke finner den, trykk inn hjemknappen til du er på hjemskjermen – dra fingeren din ned, da vil søke funksjonen komme opp – søk deretter etter “taleopptak” eller på engelsk “voice memo”. I taleopptak appen starter du et opptak ved å trykke inn den store røde knappen. Du kan både pause opptaket og redigere lengden på det i ettertid.

Hvordan bytte batteri på iPhone 6

Når du kjøper ett nytt batteri følger det med instruksjon på hvordan du gjør det. Du kan også lese avsnittet i denne artikkelen om hvordan å åpne din iPhone 6 i denne artikkelen siden det er det første du må gjøre. Deretter må du koble fra batteriet. Batteriet er limt fast, men det går an å dra limet ut som gjør at det blir veldig enkelt å bytte batteri selv. Tenk så fantastisk, like bra batteritid som når telefonen var ny! Du kan kjøpe nytt batteri her.

Batteriet i iPhone 6 er på 1810 mAh (6,91 Wh)

Tilbakestille iPhone 6 til fabrikkinnstillinger

For å gjenopprette til fabrikkinnstillinger er det samme prosedyre som for å slette alt innhold på iPhone6

 1. Trykk inn hjemknappen til du er på startskjermen, trykk deg deretter inn til innstillinger.
 2. Inne på innstillinger trykk på generelt
 3. Velg enten nullstill alle innstillinger eller slett alt innhold og alle innstillinger.

Hvor er mikrofonen på iPhone 6

iPhone 6 har tre mikrofoner, en foran, bak og på undersiden.

Den ene mikrofonen brukes når du holder telefonen opp til øret, den andre for når det er koblet til hodetelefoner og den siste for når du filmer med hovedkameraet. Disse mikrofonene kan ganske enkelt byttes ut og kjøpes her.

Hvordan åpne iPhone 6 uten kode

Først og fremst må du skru av telefonen uten at den er koblet til pc eller mac. Deretter hold inne hjemknappen samtidig som du kobler telefonen til pc eller mac som har iTunes med usb kabelen. Etter hvert mens du fortsatt holder inne hjem knappen vil iPhonen sette seg i gjennopprettningsmodus. Du må ha backup av telefonen fra før av hvis du ønsker å beholde innholdet og innstillingene.

Hvordan ta skjermbilde med iPhone 6

Det er veldig enkelt å ta skjermbilde med iPhone 6. Hold inne hjem knappen og av/på knappen samtidig. Når du gjør det vil den automatisk ta et skjermbilde som lagres med de andre bildene dine i bilde bibliotektet ditt.

Hvordan finne serienummeret til din iPhone 6

Det er flere måter å finne serienummeret til iPhone 6, den enkleste måten er å se det i innstillinger appen. Gå til innstillinger – Generelt – Om – så står serienummeret nederst i den første blokken.

Hvis du fortsatt har boksen så står serienummeret på den også. Hvis du har logget inn med apple-id vil du også kunne se serienummeret på en annen enhet hvor du er logget inn med samme apple-id. Den vil da ligge under “mine enheter”.

Er iPhone 6 vanntett?

iPhone 6 er ikke vanntett! Det er derimot gummi for å “isolere” den litt bedre mot vann rundt hjem, og volum knappene. Selv om iPhone 6 ikke er vanntett er det store sjanser for at den tåler det hvis du mister den i vann og plukker den raskt opp. Hvis du har åpnet din iPhone 6 er den enda mindre vanntett enn det den var før det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *