Alt om iPhone 6 plus – Tips og Triks

Når kom iPhone 6 plus

iPhone 6+ ble lansert den 9 september 2014. Den kom ut i butikk i Norge 29. september 2014, i USA var den klar for salg allerede 19. september 2014.

Hvor mye koster iPhone 6 plus

Når iPhone 6 + kom til Norge kostet den 6690 kr for 16 GB, 7590 for 64 GB og 8490 for 128GB.

Det selges ikke per dags dato nye iPhone 6 plus i Norge, men det er mulig å kjøpe refurbished (at de er overhalt med originale deler) eller brukte iPhone 6+ fra rundt 1200-1700 opp til ca 3500 kr

Hva er forskjellen på iPhone 6 plus og iPhone 6s plus

iPhone 6s plus og 6s introduserte 3D Touch, det gjorde at et trykk på telefonen kan erstatte det som tidligere måtte være flere trykk. 3D touch funksjonen er at hvis du trykker litt hardere kommer du til en annen meny enn du gjør ved et lett trykk. iPhone 6s plus hadde også bedre kamera med stabilisator, live bilder, raskere og bedre prosessor, mer RAM lagring. Mange husker nok også bend gate, det var at iPhone 6 pluss bøyde seg når du hadde den i lomma. Med iPhone 6s+ kom det en sterkere aluminium ramme som visstnok skulle forhindre dette problemet som utmerket seg veldig for iPhone 6 plus.

Hvor mye koster ny skjerm til iPhone 6 plus

Hvis du absolutt ønsker en original skjerm til iPhone 6+ så koster de fortsatt en del, rundt 1200 kr. Det som derimot er ett veldig godt alternativ er en uoriginal skjerm (kopi skjerm). Disse kopi skjermene er gode og billige alternativer, som regel er touchen ofte litt mindre responsiv. Fargene kan ofte være litt annerledes også, spesielt hvis du ser skjermen i en annen vinkel enn den du vanligvis ser den i. En uorginal skjerm får du til 399kr så dette er et veldig godt kompromiss for å fortsatt ha en fult funksjonell iPhone 6+.

Hvor lang, bred og tykk er en en iPhone 6 plus

iPhone 6 plus er 15,81 cm lang, 7,78 cm bred og 0,71 cm tykk. Iphone 6+ veier 172 gram og skjermen er 5,5 tommer.

iPhone 6 plus var den første plus modellen Apple kom med, på mange måter revolusjonerte den telefonmarkedet som i stor grad hadde dreid som å lage så små telefoner som mulig i mange år.

Hvordan nullstille iPhone 6 plus

 1. Trykk inn hjemknappen til du er på startskjermen, trykk deg deretter inn til innstillinger.
 2. Inne på innstillinger trykk på generelt
 3. Velg enten nullstill alle innstillinger eller slett alt innhold og alle innstillinger.

Hvordan aktivere mms på iPhone 6 plus

Sjekk at mobildata og roaming er aktivert, MMS kan ikke sendes via wifi. Ellers må du sjekke operatørinnstillingene fra din telefon leverandør.

Hvilket sim kort bruker iPhone 6 plus – og hvordan sette inn sim kort

iPhone 6+ bruker Nano-SIM-kort. Når du kjøper ny iPhone følger det med en pin som passer inn i et lite hull på siden av telefonen hvor sim-kort skuffen er. Har du ikke den pinnen som følger med kan du bruke en liten binder for å få ut sim-kort skuffen. Er sim kort-skuffen ødelagt eller mistet er det mange som selger uorginale sim-kort skuffer på nett for en rimelig pris.

Hvor mange megapiksler har iPhone 6 plus

Hovedkameraet til iPhone 6 plus har 8 megapiksel kamera, med mulighet for å filme video i 1080p. Faktisk var det på iPhone 6 og iphone 6+ første gang Apple oppdaterte kameraet siden iPhone 4 kom ut. Frontkameraet til iPhone 6 plus er 5 megapiksler i motsetning til de foregående modellene som hadde 1,2 megapiksler frontkamera.

Hvordan åpne iPhone 6 plus

Det er veldig viktig at telefonen er skrudd av før du begynner. Nederst på iPhone 6 plus, der hvor laderen plugges inn er det to skruer som må skrus ut for å åpne telefonen. De skrus ut med en spesialskrutrekker, når de er skrudd ut er du klar for å ta av skjermen. For å få løs skjermen må du bruke en liten sugekopp, plasser den rett over hjemknappen. Når du merker at skjermen begynner å løsne litt må du bruke et lite plastikk verktøy for å “dytte” skjermen ut. Start med å løsne telefon fra nederst (ved ladeporten). Bøy deretter forsiktig skjermen oppover til du ser kablene den er festet med til telefonen. Løsne de kablene med plastikk verktøyet. Verktøysettett du trenger kan du kjøpe her.

Hvordan sikkerhetskopiere iPhone 6 plus

Når du skal sikkerhetskopiere iPhone 6+ er det to gode måter å gjøre det på. Enten med iCloud eller vi iTunes.

Sikkerhetskopiere iPhone 6 + med iCloud –

 1. Trykk inn hjemknappen til du er på hjemskjermen, trykk deg deretter inn til innstillinger.
 2. Klikk deg inn der navnet ditt står (apple-ID, iCloud, iTunes og Appstore)
 3. Klikk deg inn på iCloud sikkerhetskopi, huk av for det du ønsker sikkerhetskopiert i iCloud

Sikkerhetskopiere iPhone 6 + med iTunes

 1. Start iTunes på mac eller pc
 2. Koble til med usb kabel, hvis du blir bedt om å godkjenne din iPhone 6 må du gjøre det.
 3. Velg din iPhone øverst til venstre i iTunes.
 4. Trykk deretter på sikkerhetskopier nå.

Hvordan ta opp samtale på iPhone 6 plus

Som standard er det en egen mappe som heter verktøy, i den mappen ligger taleopptak. Hvis du ikke finner den, trykk inn hjemknappen til du er på hjemskjermen – dra fingeren din ned, da vil søke funksjonen komme opp – søk deretter etter “taleopptak” eller på engelsk “voice memo”. I taleopptak appen starter du et opptak ved å trykke inn den store røde knappen. Du kan både pause opptaket og redigere lengden på det i ettertid.

Hvordan bytte batteri på iPhone 6 plus

Når du kjøper ett nytt batteri følger det med instruksjon på hvordan du gjør det. Du kan også lese avsnittet i denne artikkelen om hvordan å åpne din iPhone 6 plus i denne artikkelen siden det er det første du må gjøre. Deretter må du koble fra batteriet. Batteriet er limt fast, men det går an å dra limet ut som gjør at det blir veldig enkelt å bytte batteri selv. Tenk så fantastisk, like bra batteritid som når telefonen var ny! Du kan kjøpe nytt batteri her.

Batteriet i iPhone 6 plus er på 2915 mAh (6,91 Wh), du kan kjøpe nytt batteri til iPhone 6 plus her.

Tilbakestille iPhone 6 plus til fabrikkinnstillinger

For å gjenopprette til fabrikkinnstillinger er det samme prosedyre som for å slette alt innhold på iPhone6

 1. Trykk inn hjemknappen til du er på startskjermen, trykk deg deretter inn til innstillinger.
 2. Inne på innstillinger trykk på generelt
 3. Velg enten nullstill alle innstillinger eller slett alt innhold og alle innstillinger.

Hvor er mikrofonen på iPhone 6 plus

iPhone 6 plus har tre mikrofoner, en foran, bak og på undersiden.

Den ene mikrofonen brukes når du holder telefonen opp til øret, den andre for når det er koblet til hodetelefoner og den siste for når du filmer med hovedkameraet. Disse mikrofonene kan ganske enkelt byttes ut og kjøpes her.

Hvordan åpne iPhone 6 plus uten kode

Først og fremst må du skru av telefonen uten at den er koblet til pc eller mac. Deretter hold inne hjemknappen samtidig som du kobler telefonen til pc eller mac som har iTunes med usb kabelen. Etter hvert mens du fortsatt holder inne hjem knappen vil iPhonen sette seg i gjennopprettningsmodus. Du må ha backup av telefonen fra før av hvis du ønsker å beholde innholdet og innstillingene.

Hvordan ta skjermbilde med iPhone 6 plus

Det er veldig enkelt å ta skjermbilde med iPhone 6. Hold inne hjem knappen og av/på knappen samtidig. Når du gjør det vil den automatisk ta et skjermbilde som lagres med de andre bildene dine i bilde bibliotektet ditt.

Hvordan finne serienummeret til din iPhone 6 plus

Det er flere måter å finne serienummeret til iPhone 6 plus, den enkleste måten er å se det i innstillinger appen. Gå til innstillinger – Generelt – Om – så står serienummeret nederst i den første blokken.

Hvis du fortsatt har boksen så står serienummeret på den også. Hvis du har logget inn med apple-id vil du også kunne se serienummeret på en annen enhet hvor du er logget inn med samme apple-id. Den vil da ligge under “mine enheter”.

Er iPhone 6 plus vanntett?

iPhone 6 plus er ikke vanntett! Det er derimot gummi for å “isolere” den litt bedre mot vann rundt hjem, og volum knappene. Selv om iPhone 6 ikke er vanntett er det store sjanser for at den tåler det hvis du mister den i vann og plukker den raskt opp. Hvis du har åpnet din iPhone 6 er den enda mindre vanntett enn det den var før det!

iPhone 6 plus bendgate – iPhone 6+ bøyer seg

Det ble fort kjent at det var noen problemer med iPhone 6 og spesielt med iPhone 6 plus kort tid etter de ble lansert. Det største problemet var kunder som rapporterte om at iPhone 6 og 6 plus bøyde seg veldig lett. De ble lansert med en tynn aluminiumsramme, Apple derimot vedkjente ikke problemet i særlig stor grad. Flere rapporterte også om at touch funksjonene sluttet å fungere. Faktisk hadde iPhone 6 plus 7,2 ganger så stor sjanse for å bøye seg sammenlignet med iPhone 5s i følge extremetech.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *